Mostra Convegno Expocomfort, één van de grote Europese vakbeurzen voor de branche is na de recente uitbraak van het coronavirus in Italië uitgesteld tot 8 september dit jaar. De beurs stond oorspronkelijk gepland van 17 tot 20 maart a.s. Eerder meldde Messe Frankfurt al de vakbeurs Light + Building die binnenkort gehouden zou worden te verschuiven naar september in verband met het virus.

“De gezondheid van onze klanten, partners en medewerkers is onze eerste prioriteit”, meldt Massimiliano Pierini, Managing Director van Reed Exhibitions Italia dat de beurs in Italië organiseert. Met de recente ontwikkeling van de uitbraak in Italië, met name in Lombardije, en rekening houdend met het decreet dat door de regio Lombardia is aangekondigd om "[...] evenementen en elke vorm van ontmoeting in openbare of privéruimte" op te schorten, hebben we besloten onze evenementen te verplaatsen naar september.”

Geen lichtvaardige beslissing
“Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen”, vervolgt Pierini. “Onze klanten, partners en ons team hebben ongelooflijk hard aan dit evenement gewerkt en, hoewel het teleurstellend om de beurs uit te stellen, is het absoluut noodzakelijk dat we prioriteit geven aan de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen.”

De beursorganisatie in Duitsland wijst op de gezondheidscontrole die gasten uit China zouden moeten ondergaan, waarvan de implementatie voor Messe Frankfurt een enorme uitdaging zou zijn. Ook worden steeds meer reisbeperkingen ingevoerd, waardoor het voor zowel bezoekers als exposanten moeilijk is om de beurs bij te wonen.

Op onze nieuwsbrief abonneren