Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 109 seconden

Solarwatt brengt een modulaire accu-opslag voor groene energie op de markt. Het MyReserve Matrix-opslagsysteem is toepasbaar in eengezinswoningen tot in industriële omgevingen. Erik de Leeuw, directeur van de Benelux vestiging. “Het systeem kan aan de behoeften van de individuele klant worden aangepast.” Het bestaat uit een accu- en regelmodule, beide zo groot als een schoenendoos. In de regelmodule bevinden zich alle verbindingen, sensoren en software. Erik Frentz, storagespecialist bij Solarwatt: “Als gebruikers meer opslagcapaciteit of vermogen nodig hebben, kan een onbeperkt aantal modules worden gecombineerd. Dit maakt kleine configuraties van bijvoorbeeld 2,2 kWh mogelijk maar ook configuraties tot 2 MWh. Voor installateurs betekent dit minder trainings-, opslag- en transportkosten. Bovendien kan sneller en eenvoudiger geïnstalleerd worden.”

Schaalvoordelen
“De modulaire structuur stelt ons in staat de MyReserve te introduceren in interessante buitenlandse markten”, zegt De Leeuw. “Als de accu op locatie moet worden aangepast op basis van specifieke omstandigheden, hoeft alleen een van de onderdelen te worden gemodificeerd in plaats van het gehele product. En dat leidt tot aanzienlijke schaalbaarheidsvoordelen.”

Vanaf de zomer verkrijgbaar
Het nieuwe accuopslagsysteem is vanaf de zomer van 2017 verkrijgbaar. In de toekomst kunnen ook andere groene-energiebronnen aan het systeem gekoppeld worden. Dit houdt in dat elektriciteit die door andere lokale bronnen – zoals windturbines of biogasinstallaties – wordt opgewekt, kan worden opgeslagen in een Solarwatt-accu. “Uitbreiding van het netwerk wordt nu vaak nog geassocieerd met een negatieve impact op het milieu en de natuur”, zegt De Leeuw. “De mogelijkheid om verschillende energiebronnen in het netwerk op te slaan, vormt de basis van de waardetoevoegende netwerkdiensten van onze MyReserve.”

Grotendeels recyclebaar
Al vroeg in de ontwikkelingsfase van de Solarwatt MyReserve werd de volledige lifecycle van het product in kaart gebracht. De modulariteit van de accu faciliteert zowel uitbreiding als eventuele reparatie. Doordat de accu eenvoudig uit elkaar te halen is, is Solarwatt in staat meer dan tachtig procent van het product te recyclen. Met uitzondering van de accucellen komen alle onderdelen van de MyReserve uit Duitsland. De systemen worden in Frechen, nabij Keulen, en in Dresden geproduceerd. Op deze manier heeft Solarwatt controle over het productieproces van zijn accu’s, waaronder ook alle elektrische onderdelen en software.  

[related_post themes=”text”]