Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Minister Blok van Wonen en Rijksdienst wil ook een Nationaal Energiebespaarfonds voor Verenigingen van Eigenaren. Op dit moment kunnen alleen particulieren tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten om hun woning energiezuinig te maken. Hij zei dit tijdens de opening van de vakbeurs Renovatie 2014 die tot en met vrijdag 11 april in de Brabanthallen in Den Bosch wordt gehouden.

 

Blok kondigde ook aan dat volgend jaar alle huiseigenaren het energielabel voor hun woning krijgen toegestuurd, zodat ze kunnen zien hoe zij hun woning energiezuiniger kunnen maken. De renovatiemarkt biedt volgens Blok alleen maar kansen. “Ik ben helemaal niet somber over de toekomst voor de bouw. Die toekomst zal overigens anders zijn dan het verleden. Dat is altijd zo. Die toekomst ligt in het renoveren van het woningbestand. Nederland telt 7,5 miljoen woningen. Daarnaast is er een overschot aan kantoorruimte. Met die gebouwen moet iets gebeuren”, aldus Blok.

 

Tijdens de opening reikte de stichting PassiefBouwen een compliment in de vorm van een Veer uit aan de Jaarbeurs omdat de Jaarbeurs de stichting op alle mogelijkheden heeft gefaciliteerd. “Een compliment omdat de Jaarbeurs als eerste zag dat renoveren de toekomst heeft.”

De beurs is zo succesvol dat de organisatie heeft besloten deze jaarlijks te organiseren. De beurs telt 35 procent meer exposanten dan twee jaar geleden. Er nemen ruim tweehonderd bedrijven deel aan Renovatie 2014.

Voor meer informatie: http://www.ikinvesteerslim.nl/