Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

GreenWestDe gezondheid van onze samenleving wordt in hoge mate beïnvloed door het klimaat van woningen en gebouwen. Mensen brengen circa 90 procent van hun tijd binnen door. Maatregelen om het binnenklimaat te regelen worden daarom steeds belangrijker. Het project De Poorters van Montfoort, een complex van woningcorporatie GroenWest, is een voorbeeld van innovatieve energiebesparing en een gezond leefklimaat. Op maandag 29 februari 2016 brengt minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst een werkbezoek aan dit project.
Het renovatieproject van 10 sociale huurwoningen is volgens het ‘Active House’ principe gerenoveerd. Hierdoor is er naast innovatieve energiebesparende maatregelen, veel aandacht besteed aan het wooncomfort en binnenklimaat. Minister Blok zal deze middag spreken met verschillende bewoners over hun woonervaringen in een Active House, een rondleiding krijgen in één van de woningen en in gesprek gaan met de consortiumpartners die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van deze renovatie; de Bouwhulpgroep, Nieman Raadgevende Ingenieurs, BAM Woningbouw, Velux Nederland en woningcorporatie GroenWest.

Active House is een visie op bouwen. Uitgangspunt is dat comfort, energie en milieu in balans zijn en dat het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat. Een Active House heeft een positieve CO2-voetafdruk en geeft meer dan het neemt. De Active House visie biedt ontwerpvrijheid en schrijft geen specifieke oplossingen of producten voor, maar prestatie-eisen van het gehele gebouw.

Active House Nederland is ontstaan als nationale aftakking van het internationale netwerk. Het doel van het netwerk is om samenwerking te faciliteren rondom bouwprojecten, productontwikkeling en onderzoek en marktpartijen met kennis te ondersteunen en begeleiding te bieden bij bouwprojecten die volgens de Active House principes worden gebouwd.

Voor meer informatie op: www.activehousenl.info/project-1