Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Aan het begin van het nieuwe jaar proberen veel mensen hun enigszins uitgepuilde lichaam, dat tijdens de feestdagen veel meer vocht had vastgehouden dan gebruikelijk, weer in een respectabele vorm te krijgen. Ook Karel was door mevrouw Karel op een dieet gezet en naar de sportschool in de buurt gestuurd. De kilootjes ‘vocht’ mochten er van haar wel weer vanaf.

Morrend had Karel ingestemd en was hij (gelukkig samen met een vriend met een soortgelijk vochtprobleem) de fitnessruimte ingedoken. En dat ging op zich best prima. De eerste keer duurde het slechts een half uur voordat de heren bezweet aan de bar van de sportschool aanschoven. Helaas volgde daar het onmiddellijk het verzoek om alleen helemaal afgedroogd aan de bar plaats te nemen.

Omdat Karel sterk toe was aan een lekkere koude gele rakker, besloot hij zichzelf dan maar even snel op te frissen. De doucheruimte was echter steenkoud, waardoor een vlugge klots water onder de oksels al meer was dan hij kon verdragen. Na zich te hebben aangekleed spoedde hij zich daarom direct naar de bedrijfsleider om verhaal te halen over het gebrek aan verwarming. Bleek vervolgens dat de sportschool voor een minimalistisch design was gegaan. Een radiator paste zeker niet in dat plaatje.

Karel deed natuurlijk gelijk uit de doeken dat hij een gevierd installateur is, die wel voor een passend alternatief zou kunnen zorgen. En ja hoor, de volgende dag al kwam Karel met een behagelijke warmtebron aanzetten. De vraag is of deze ook het gewenste verwarmingsresultaat levert.