Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

Grohe introduceert een keukenkraan voor gekoeld, gefilterd en bruisend water. Er kan worden gekozen uit plat (zonder bubbels), licht bruisend of bruisend water. Dit maakt volgens de sanitairfabrikant aanschaf van flessen mineraalwater overbodig. De slanke kraan heeft een intuïtieve, verlichte aanduiding op de grepen en is beschikbaar in chroom of SuperSteel.

De Grohe Blue Home is ook verkrijgbaar als DUO versie. Naast gewoon warm en koud water, geeft de keukenkraan ook gefilterd en gekoeld (bruisend) water. Deze is beschikbaar met een C-uitloop, U-uitloop en L-uitloop. De Mono versie (met C-uitloop) geeft alleen gefilterd en gekoeld (bruisend) water en kan naast een bestaande keukenkraan worden geïnstalleerd. De koeler is 20 cm breed en 50 cm diep. Dit betekent dat het systeem een keukenkastje van minimaal 30 cm nodig heeft en daarmee toepasbaar is in bijna elke keuken.

De bijbehorende 425-gr. CO2-fles produceert 75 liter sprankelend water. Het led-display geeft met een wit knippersignaal aan wanneer de CO2-fles vervangen moet worden. De CO2-fles kan worden vervangen door deze los te draaien en hiervoor een nieuwe fles in de plaats vast te draaien.

Het filter van de kraan moet – afhankelijk van het gebruik – ten minste eens per jaar worden vervangen. Wanneer het eerder is opgebruikt laat het led-display in de linkergreep van de kraan zien wanneer de filtercapaciteit minder wordt. Een oranje knipperend lampje geeft een capaciteit aan van minder dan 10% en wanneer deze snel knippert moet het filterpatroon vervangen worden. Het filter vervang je door het los te draaien en hiervoor een nieuw filter in de plaats vast te draaien. De watertoevoer hoeft niet te worden afgesloten. Het filter kan worden weggegooid net als normaal plastic afval.

[related_post themes=”text”]