Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Smart Homes start de Smart Homes Academy, een leerschool voor de toekomstige domoticaspecialist. Deze leerschool beoogt professionals tot specialist te vormen en een brug te slaan tussen installatie en technologie. In de maand mei trapt de Academy, in samenwerking met Hestia, af met een KNX basiscursus. Deze cursus richt zich op service- en onderhoudsmonteurs, projectleiders, werkvoorbereiders en E-technici.

Doel van de cursus is om deelnemers zowel technisch als commercieel inzicht te geven in een installatie opgebouwd uit KNX componenten. Bij behalen van het examen zijn cursisten in staat om een dergelijke installatie uit te leggen en vanuit een oplossingsvraag te ontwerpen, realiseren en implementeren. Per cursus kunnen maximaal acht deelnemers meedoen.

Doorpakken
“De KNX-cursus vormt een mooie start van de Smart Homes Academy maar we willen doorpakken”, vertelt Corien van Berlo, algemeen directeur Smart Homes. “IP & Domotica staat als volgende op ons verlanglijstje maar in de toekomst zullen zeker meer cursussen volgen. Momenteel voeren we met verschillende leden uit de Smart Homes Partnercommunity en ook externe partijen gesprekken over mogelijke samenwerking en opleidingsaanbod.”

De cursussen van de Smart Homes Academy vinden plaats in Eindhoven. De opleidingen worden gehouden in het Evoluon, waar zich in de achtertuin ook de Slimste Woning van Nederland bevindt. Deelname bedraagt €1.450,-. Dit is inclusief catering gedurende de cursusdagen en het examen. Data: maandag 22 mei, dinsdag 23 mei, maandag 28 mei, dinsdag 29 mei en vrijdag 2 juni.