Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

Honeywell heeft een huisbeveiligingscamera toegevoegd aan zijn Lyric-productassortiment: de Lyric™ C1 Wi-Fi Beveiligingscamera. Andere onderdelen van dit assortiment zijn de Lyric™ T6 programmeerbare thermostaat en de Lyric™ W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. De camera beschikt over slimme geluidsdetectie, waardoor de camera het alarm van rook- en koolmonoxidemelders herkent en direct een notificatie kan versturen. De ingebouwde luidspreker maakt ook tweewegcommunicatie mogelijk.

De camera heeft een brede kijkhoek en maakt live high-definition-beeld van de ruimte. Dankzij nachtzicht is het huis 24/7 beschermd. De camera legt ongebruikelijke bewegingen vast en waarschuwt de huiseigenaar daarover via de Lyric-app. Zo kan hij of zij snel actie ondernemen in geval van nood. Er zijn twee aanpasbare waarschuwingszones, om beweging op de achtergrond, zoals dat van een ventilator, te negeren en zo vals alarm te voorkomen. Ook is het mogelijk om juist te focussen op een risicovol gedeelte, zoals de achterdeur.

Geen batterijen
De C1 werkt via 220V-voeding, zodat de gebruiker geen batterijen hoeft te vervangen. Dankzij de versleutelde lokale opslag – de C1 wordt geleverd met een SD-kaart van 8 GB – zijn beelden op elk moment op te nemen, ook als de wifiverbinding in huis uitvalt. Daarnaast worden beelden automatisch 24 uur lang gratis opgeslagen in de cloud, van waaruit ze zijn te streamen en downloaden via de Lyric-app. Alle beelden zijn beveiligd door 265-bit end-to-end versleuteling.

Martin Roozendaal, marketing-communicatiemanager van Honeywell: “Deze toevoeging aan het Lyric-assortiment maakt het voor installateurs makkelijker om hun business uit te breiden. Nu kunnen ze bij het installeren van een Lyric T6 connected thermostaat of een Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector mogelijkheden voor bijverkoop met een huisbeveiligingsoplossing.
Geïntegreerde huisproducten
Met de Lyric C1 Wi-Fi Beveiligingscamera voldoet Honeywell aan de vraag van klanten naar slimme, geïntegreerde huisproducten voor comfort, veiligheid en beveiliging. Voor de installateur betekent het kunnen bieden van meerdere producten, die allemaal te bedienen zijn via dezelfde app, een verbetering van de klanttevredenheid. Bovendien is de leercurve voor nieuwe producten kleiner, omdat elk product de bekende Honeywell-interface heeft. De C1 Beveiligingscamera werkt overigens onafhankelijk van de T6-thermostaat, wat installateurs de vrijheid geeft het product aan te bieden aan elke klant die ernaar vraagt.”