Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

Ruim honderd medewerkers van VSH Fittings deden deze week mee aan de nationale Fiets naar je Werk Dag. De fietsers trotseerden regen, mist en hagel om hun werkdag in Amersfoort of Hilversum te beginnen. Ze werden warm onthaald door collega’s die klaar stonden met drinken, energyrepen en vers fruit. Diverse medewerkers legden afstanden van 30 á 40 kilometer af.

Naast het sportief bezig zijn, zette iedereen (op de fiets of niet) zich ook in voor het goede doel. Maar liefst VSH haalde € 500,- op met haar geldinzameling. Een deel van de deelnemers had fittingen op de fiets meegenomen die, eenmaal geïnstalleerd, een waterdicht leidingsysteem vormden. Het sponsorbedrag kwam na het open draaien van de kraan naar boven gedreven.

De opbrengst gaat naar Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Deze stichting verbetert voor Afrikanen de toegang tot inkomsten door te voorzien in fietsen en ondersteunt sociale fietsondernemingen.

Dit jaar fietsten landelijk een record aantal mensen naar het werk, 20.399 deelnemers. Voor iedere fietser maakt de organisatie een bedrag over naar CooP-Africa.