Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

Windturbelentie-gebouwd-door-studentenTweedejaars studenten van de opleiding Middenkader Engineering Installatietechniek, zijn vanaf februari 2015 bezig met het project windenergie. Het project bestaat uit het realiseren van duurzame energie door plaatsing van een windturbine op het dak van het schoolgebouw van de Disketteweg 10 in Amersfoort. Op vrijdag 10 april is de windturbine geplaatst op de mast. De elektrische schakelkast is aan de mast bevestigd. Deze wordt van de week afgemaakt en dan zal de windturbine goed zichtbaar zijn in de omgeving van de school.

Het project omvat verschillende werkzaamheden voor de studenten: onder andere de engineering van de voet en mast van de windturbine, het plannen van de werkzaamheden, vaststellen van het budget voor de benodigde materialen en deze bestellen. Voorbereiden van de plaatsing en realiseren van de elektrische aansluitingen. Verder het maken van de installatie tekeningen en het organiseren van samenwerking met de opleiding Werktuigbouwkunde om het laswerk, op het dak van de school, uit te voeren. Maar ook een bezoek aan het gemeentehuis van Amersfoort voor het verkrijgen van de benodigde vergunning hoort bij de voorbereiding. Ten slotte het plannen van de realisatie en oplevering van het project. Allemaal vaardigheden die de studenten straks in de beroepspraktijk ook tegen zullen komen.

De eisen van de opdrachtgever zijn vastgelegd in een Programma van Eisen, hier moet met het project aan worden voldaan. In dit PvE staat onder meer dat de opgewekte energie wordt opgeslagen en gebruikt zal worden voor verlichting van de windturbine. Als het donker wordt moet de schemerschakeling er voor zorgen dat er een LED-lamp aan gaat. Deze staat gericht op de windturbine. Door de fluoriserend gespoten wieken zal de molen ook in het donker behoorlijk opvallen.

Voor meer informatie: www.rocmn.nl