Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Op 1 mei aanstaande start Jochem Garthoff als Programma Manager Energietransitie bij Kiemt. Samen met Franske van Duuren, verantwoordelijk voor het boosten van de circulaire economie, gaat hij aan de slag met het versnellen van transities en innovaties in de energietechnologie.

“Bij Kiemt kan ik datgene doen wat ik nodig acht voor het versnellen van de energietransitie, namelijk deze op een pragmatische manier activeren; duwen en aanjagen, partijen die een stukje van de puzzel in handen hebben verbinden met relevante partners en zo wil ik mijn persoonlijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Kiemt biedt mij de omgeving en de ruimte om ook daadwerkelijk stappen te maken naar een tastbaar traject”, zegt Garthoff.

Al vanaf de middelbare school, waar hij een bewuste keuze maakte voor de béta-vakken om deze in te zetten ten bate van het milieu, wilde hij bezig zijn met het realiseren van oplossingen voor de milieuproblematiek. Deze drijfveer zie je terug bij elke professionele rol die hij uitkiest, van waterzuiveringstechnoloog, sales waterzuiveringstechnologie, adviseur waterbeheer of projectmanager innovatie energietransitie bij Alliander tot Programma Manager Energietransitie bij Kiemt.

Directeur van Kiemt, Luc Kikkert, is verheugd met de aanstelling van Garthoff en kijkt enthousiast uit naar de samenwerking. “Hij is intrinsiek gemotiveerd en brengt de nodige ervaring mee in het praktisch realiseren van energietransitie-trajecten. Zijn kennis van innovaties op dit gebied en zijn innemende persoonlijkheid zijn een goede aanvulling op ons team.”