Trane brengt een nieuwe serie luchtgekoelde warmtepompen op de markt. De toestellen voldoen aan de koel- en verwarmingsvraag van middelgrote en grote commerciële gebouwen.

De luchtgekoelde Sintesis Advantage CXAF-warmtepompen zijn verkrijgbaar met vermogens tussen 280 en 700 kW, met een breder inzetgebied dan de oudere producten van deze fabrikant.  De CXAF kan bij temperaturen van tot -15 graden Celsius heet water van 40-45 graden Celsius produceren, zonder dat er extra verwarmingsapparatuur ingezet hoeft te worden. De warmtepomp kan in de zomer als koeler gebruikt worden. Er is keuze tussen verschillende ventilator technieken en geluidsarme uitvoeringen.

De CXAF biedt de laagste energieconsumptie in zijn klasse (Eurovent Class A) qua verwarming en de seizoensgebonden efficiëntie is hoger dan vereist, aldus de fabrikant. De CXAF Heat (High Efficiency)-versie heeft een warmteterugwinning mogelijkheid. Hierdoor wordt de verwarmingscapaciteit vergroot, terwijl er nagenoeg geen toename is qua energiegebruik.

Alle machines in de Trane Sintesis Advantage portfolio voldoen aan de Europese Ecodesign Richtlijn 2009/125/EG van het Europees Parlement inzake energiegerelateerde producten (ERP).