Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, komt met een nieuwe unit: de RotorLine. De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een nieuwe generatie warmtewielen. Er zijn acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h.

De nieuwe RotorLine is echter vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de nieuwe unit afgestemd op de eisen van ErP 2018. Verder heeft de unit andere afmetingen gekregen, waardoor de luchtsnelheid lager is geworden, wat de levensduur van de filters verlengt. “We zagen al een tijd dat de vraag naar gebalanceerde ventilatiesystemen met warmtewielen toenam”, aldus algemeen directeur Wouter Wijma. “Het was dus hoog tijd voor een nieuwe, betere unit.”

Andere vorm aluminium lamellen
De nieuwe luchtbehandelingskast is voorzien van warmtewielen van de Duitse fabrikant Klingenburg. Recentelijk heeft deze fabrikant verschillende verbeteringen aan de wielen doorgevoerd. Zo is de vorm van de aluminium lamellen geoptimaliseerd, zodat er betere warmte- en vochtoverdracht plaatsvindt, en zijn de wielen rondom voorzien van vernieuwde strips om luchtlekkage verder te minimaliseren.

Energie-investeringsaftrek
Op verzoek van de klant levert Ned Air de unit Plug & Play. Dat betekent dat de unit alleen op netstroom hoeft te worden aangesloten en dan meteen functioneert. Bovendien komt de RotorLine eventueel in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat is een regeling waarbij een deel van de aanschafkosten van een luchtbehandelingskast kan worden afgetrokken van de fiscale winst.