LG Electronics (LG) voegt een nieuwe warmtepomp toe aan haar Therma V lijn, de LG Therma V R32 Split. De lucht/water-warmtepomp is ontworpen voor zowel de nieuwe als gerenoveerde woningmarkt en is voorzien van een slimme regeling voor het monitoren en beheren via de SmartThinQ app.

Bij de Therma V R32 Split is gekozen voor het koudemiddel R32 – een milieuvriendelijke alternatief voor R410A – waarmee de warmtepomp voldoet aan de Europese F-gasregelgeving. R32 heeft een GWP van 675, wat 70 procent lager is dan dat van R410A, en vereist 20% minder gasvulling om dezelfde prestaties te leveren. De Therma V-serie heeft een 4,65 Seizoensgebonden Prestatiecoëfficiënt (SCOP) in de verwarmingsmodus en een Energy-related Product (ErP) rating van A+++++ (op basis van een watertemperatuur van 35 graden Celsius).

R1 compressor
De toegepaste R1 compressor combineert de aspecten van een scroll-type en een roterende compressor om effectiviteit en efficiëntie te maximaliseren. De kantelende beweging van de scroll wordt voorkomen, waardoor er zo min mogelijk energie wordt verspild en de betrouwbaarheid verhoogd. Ook zorgt de compressor voor een groter werkbereik van 10-135 Hz en is deze stiller en duurzamer, aldus de fabrikant.
Zonder elektrische bijverwarming bereikt het nieuwe systeem een watertemperatuur van 65 graden Celsius. De warmtepomp blijft werken bij een lage omgevingstemperatuur (LAT) tot -25 graden Celsius en treedt er geen capaciteitsverlies op tot een buitentemperatuur van -7 graden Celsius.

Gebruikersgemak en comfort
Met de smartphone-app SmartThinQ kunnen gebruikers op afstand het systeem bewaken en bedienen. De app biedt toegang tot de meeste systeemopties en maakt het mogelijk om de modus te selecteren of te wijzigen, de temperatuur in te stellen en het energiegebruik te monitoren. Het stelt gebruikers bovendien in staat om een kamer 'voor te verwarmen'.

De Therma V R32 Split komt in aanmerking voor de ISDE subsidieregeling.