Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

 

LG Electronics (LG) introduceert de Integrated Water Tank (IWT). Deze compacte lucht/water-warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT kan worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen.

Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit en waterleidingen, combineert de IWT al deze elementen in één geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk. Door de beperkte oppervlakte van 607 x 725 mm neemt deze geïntegreerde binnen-unit minder ruimte in. Voor de Therma V IWT warmtepomp met een geïntegreerde boiler is de vereiste installatiehoogte maximaal 2,01 meter. Daarnaast is er bijna geen vrije ruimte nodig aan de zijkant doordat de leidingen aan de bovenkant van de unit zitten.

De geïntegreerde boiler van 200 liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een gemiddeld huishouden. De regelaar en de hydraulische onderdelen zijn gemakkelijk te bereiken voor service en onderhoud. Hulpverwarming, keuze tussen 2, 4 of 6 kW, is geïntegreerd. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht tot -20°C.

“Traditionele lucht-water-warmtepompen hebben behoorlijk wat ruimte nodig”, aldus Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux. “Met deze IWT kunnen gebruikers niet alleen ruimte in en rondom het huis besparen, deze all-electric unit is ook nog eens eenvoudig te installeren. Dankzij het nieuwe ontwerp kan al het onderhoud via de voorzijde worden uitgevoerd en alle leidingen zijn toegankelijk via de bovenkant van de unit. Dit compacte design maakt het systeem zelfs geschikt om te installeren in een zichtbare locatie, zoals de keuken. Dat, in combinatie met het energiezuinige en stille karakter, maakt dit nieuwe product geschikt voor toepassing in appartementencomplexen, maar ook in nieuwbouw en renovatie.”