Lucht en vuil afscheiden met lagere weerstand en drukval

Gepubliceerd op

Flamco introduceert XStream lucht- en vuilafscheiders met een ECO/MAX-stand. Deze stand verbetert de prestaties van het systeem en zorgt voor een tot 15 procent lager energiegebruik, aldus de fabrikant. De afscheiders zijn eenvoudig te installeren.

Maarten van de Veen, CEO van de Flamco Groep: “De ECO-stand heeft een lagere weerstand en drukval. Slechts een gedeelte van het water gaat door de afscheider, zodat de systeempomp minder vermogen hoeft te leveren. Hierdoor kan het afscheidingsproces efficiënt worden uitgevoerd. De MAX-stand wordt vooral gebruikt bij het opstarten van het systeem. Al het systeemwater wordt door de XStream geleid. Dit heeft als voordeel dat de lucht-, vuil- en magnetietdeeltjes zeer snel worden opgevangen. Zo kan de installatie snel werken op een comfortabele en energie-efficiënte wijze.

Flamco biedt het nieuwe product aan in drie versies: De XStream Vent luchtafscheider verwijdert luchtbellen snel en effectief. De XStream Clean vuilafscheider vangt de kleinste vuil- en magnetietdeeltjes op dankzij een krachtige magneet. De gecombineerde lucht- en vuilafscheider XStream Vent-Clean biedt uitkomst in situaties waar het installeren van een afzonderlijke luchtafscheider en vuilafscheider problematisch is. Alle drie de versies beschikken over ingebouwde isolatie, waardoor warmteverlies verder wordt beperkt.

De Flamco XStream is voorzien van een 360 graden draaibare aansluiting, waardoor hij zowel in verticale, horizontale als diagonale leidingen kan worden geïnstalleerd. De doorstroomrichting van het systeem speelt geen rol, hetgeen installatiefouten voorkomt. De afscheiders zijn verkrijgbaar met drie verschillende aansluitingen: met binnendraad, met compressiefitting en met vlakdichtende buitendraad voor compacte en snelle installatie in bestaande systemen. Een geïntegreerde service-indicator vervangt afzonderlijke stickers. Deze geeft aan wanneer de XStream Clean het laatst is doorgespoeld of wanneer XStream Vent het laatst is geventileerd in de MAX-modus.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: