Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

JVD levering PV-panelenDe ondernemingen JVD Distribution en Van Delft Installatie BV, beide gevestigd op bedrijventerrein ’t Hoog in Nieuwkuijk, hebben de handen ineen geslagen voor een groots project. Het betreft de aanleg van 1416m2 (885 zonnepanelen met een oppervlak van elk 1.6 m2) aan zonnepanelen op het kantoorpand van JVD. Hiermee wordt dit het grootste zonnepanelen dak in Gemeente Heusden.

Toen eenmaal de MVO-gedachte bij JVD Distribution werd uitgezet, werd in eerste instantie niet eens gedacht aan de financiële voordelen ervan. Pas toen het bedrijf na diverse gesprekken met Van Delft Installatie in aanraking kwam met de mogelijkheden van zonne-energie, werd deze MVO-gedachte breder uitgezet. De aanleg van zonnepanelen past bij de MVO-initiatieven van beide bedrijven om te komen tot een verantwoorde, efficiënte en zuinige organisatie en energiehuishouding.

Eind april is gestart met de aanleg van de zonnepanelen op het kantoor- en magazijnpand van JVD gelegen aan de Looier 9 op bedrijventerrein ’t Hoog in Nieuwkuijk. Dit zonnepanelen dak wordt de grootste van de Gemeente Heusden en dat is best iets om trots op te zijn. Johan van Drunen, eigenaar en directeur van JVD Distribution: “Als wereldwijde leverancier van handboog producten zijn we ons bewust van het milieu. We zijn sinds een jaar daarom hard bezig om onze MVO-gedachte verder uit te dragen en zijn dan ook erg blij met de samenwerking met Van Delft Installatie.” De oplevering van het dak staat halverwege de maand mei gepland.”

De zonnepanelen leveren per jaar ruim 210.000 kilowattuur aan groene energie op. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid elektriciteit die 60 huishoudens gemiddeld per jaar verbruiken. Daarnaast worden de opbrengsten van de zonnestroominstallatie 24/7 gemonitord. Via dit monitoringsysteem kan informatie betreffende de zonnestroominstallatie via internet en een app eenvoudig worden ingezien. Het gaat hierbij om energiestroomweergave en eventuele meldingen bij storingen.

Het Ministerie van Economische Zaken stimuleert de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland met een SDE+ subsidieregeling. Van Delft Installatie heeft deze subsidie geheel vrijblijvend voor JVD aangevraagd en hen in dit gehele subsidietraject begeleid. Ook hierin hebben beide bedrijven elkaar gevonden.

Voor meer informatie: www.jvd.nl