Lijngoot langs terras vangt water op voor gebruik in tuin

Gepubliceerd op

Een gemiddeld tuinterras voert bij een zware regenbui al gauw zo’n 1600 liter water per uur af. In plaats van dit water weg te laten stromen naar het riool of andere minder gewenste plekken kan gekozen worden voor een ACO RainBloxx 200 lijngoot langs het terras. Per lijngoot wordt 36 liter water gebufferd en in de tuin opgenomen.

Ook het water dat van het dak van bijvoorbeeld een veranda of tuinhuis stroomt kan via een hemelwaterbuis worden afgevoerd naar een vlak onder het oppervlak in de tuin geplaatste ACO RainBloxx 60. Deze buffert per element 36 liter per meter water en kan op vele manieren worden afgedekt; met gravel, grint, boomschors, perzikpitten en zelfs met substraat en een sedummat. Het regenwater wordt weer afgegeven aan de grond.

Voor het afkoppelen van de woning kan de hemelwaterafvoer gekoppeld worden aan de RainBloxx 600 Line, met een capaciteit van 115 liter water. Vanuit de RainBloxx wordt het water geïnfiltreerd langs een boom of langs een haag. Naast het voorkomen van wateroverlast in de tuin krijgen de bomen of struiken zo extra water aangeboden op momenten dat dit nodig is.

%d bloggers liken dit: