Messe Frankfurt heeft besloten de elfde Light + Building, vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie, dit jaar helemaal niet te houden. De beursorganisatie kiest ervoor om aan de normale volgorde vast te houden. De beurs zal daarom pas van 13 tot 18 maart 2022 plaatsvinden.

Door de coronacrisis was Light + Building 2020, oorspronkelijk gepland voor maart, al verschoven naar 27 September tot 2 oktober a.s. Na het gezamenlijke besluit van de Duitse Bondsregering en de Duitse staten dat grote evenementen in Duitsland pas kunnen worden gehouden vanaf september, denkt de beursorganisatie geen goed geplande voorbereidingstijd te hebben om het houden van het evenement te kunnen garanderen. Bij het houden van degelijke evenementen spelen onder andere reisvoorwaarden een belangrijke rol.

“De huidige regelgeving, gecombineerd met voortdurende wereldwijde reisbeperkingen en de potentiële bedreiging van de individuele gezondheid, maken het onmogelijk om Light + Building in 2020 te houden”, zegt Wolfgang Marzin van Messe Frankfurt. “Tegelijkertijd moeten we in het belang van exposanten en bezoekers tijdig onnodige kosten vermijden. De beslissing was voor niemand van ons gemakkelijk, maar we zullen onze energie nu richten op het houden van de volgende Light + Building in 2022.”