Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

De Duitse designfabrikant Bette heeft de serie ligbaden Oval uitgebreid met drie nieuwe modellen. Dit zijn een half vrijstaand ligbad voor plaatsing tegen een wand en twee modellen voor in een hoek, links of rechts. Dankzij deze uitbreiding kan Bette voor alle toepassingen een designoplossing bieden, ook voor compacte badkamers. De baden zijn van geëmailleerd titaniumstaal. De nieuwe modellen zijn minimalistisch en strak vormgegeven. Toch ogen de ligbaden elegant door de relatief dunne badrand en ronde hoeken. De ombouw en binnenzijde hebben geen naden, waarin zich vuil en bacteriën kunnen ophopen. Voor een ergonomisch ligcomfort hebben alle modellen een zacht vloeiende binnen vorm. De badrand aan de wandzijden is met 5 cm verbreed zodat het hoofd voldoende ruimte heeft. De bredere rand is ook geschikt voor het plaatsen van flacons en dergelijke. Om tegemoet te komen aan individuele wensen wordt het wandmodel in drie afmetingen geleverd: 170 x 80, 180 x 85 en 190 x 95 cm. De hoekmodellen zijn leverbaar in 175 x 80, 185 x 85 en 195 x 95 cm. Alle modellen zijn standaard leverbaar in de kleuren wit, manhattan, pergamon, edelweiss, starwhite en snow.

Het glasharde en poriënvrije oppervlak van het Betteglazuur® geeft vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Het is bovendien hittebestendig (ook bestand tegen kaarsen) en warmtegeleidend voor een hoog comfort. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van intens gebruik, aldus de fabrikant.

In dezelfde designstijl levert Bette een assortiment wastafels. De binnenzijde heeft geen hoeken en randen maar vloeiende vormen, waardoor het water op natuurlijke wijze naar de afvoer loopt. De wastafels zijn leverbaar als opbouw- en inbouwwaskommen voor meubelconsoles, en als alleenstaande wastafels voor wandmontage in breedten van 600, 800 en 1.000 mm.

De ecologische kwaliteit is net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V. Deze EPD voldoet aan de ISO-norm 14025.

[related_post themes=”text”]