LG meldt dat de vraag naar haar woonhuisairco’s in het eerste half jaar is verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Voorheen waren airconditioners vooral een luxeproduct maar tegenwoordig is het hebben van een airco in woon- of slaapkamer gemeengoed. Hierdoor worden airconditioners een alledaags product dat voor een grotere groep consumenten beschikbaar is”, aldus Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions.

Naast dat airco’s niet langer als luxeproduct gezien worden is er ook veel veranderd in het design en de functies die in moderne airconditioners geïntegreerd zijn. “Het gebruiksgemak van airconditioners is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Door wififunctionaliteiten te integreren zijn eindgebruikers nu in staat om de airconditioner via een smartphone en buitenshuis te bedienen. Daarnaast hebben gebruikers meer inzicht in het verbruik wat ook een besparing in kosten met zich meebrengt.”

Stijlvol
Tot slot speelt ook design een belangrijke rol in de groei van RAC-producten. LG’s nieuwe ArtCool model is hiervan een voorbeeld. “Deze airco biedt maximaal vermogen en geavanceerde prestaties, die perfect passen bij stijlvolle en moderne omgevingen”, aldus de LG-voorman. “Het product heeft een ultradun spiegelpaneel, een verborgen LED-display en verfijnde materialen. De moderne en elegante lijnen van het chassis geven een uniek karakter aan elke woonomgeving.”

Dual Inverter-compressor
De Artcool Dual Inverter-compressor is een Twin Rotary compressor met een hogere rotatiefrequentie dan traditionele compressoren (10 – 130 Hz), wat zich vertaalt in een hoger rendement en energiebesparing, evenals een hogere koelsnelheid. De compressortechnologie van de Artcool zorgt bovendien voor een lager geluids- en trillingsniveau. Toegepast is verder een ionisator, die tot drie miljoen ionen kan vrijgeven om lucht te zuiveren en geuren en schadelijke stoffen te verwijderen. De 4-Way Swing-functie zorgt voor een krachtige luchtstroom die gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld, zodat er een constante temperatuur ontstaat. De compressor heeft een garantie van tien jaar.

Instellen op afstand
De LG SmartThinQ app stelt gebruikers in staat om de airconditioner op afstand te bedienen. De app biedt ook SmartDiagnosis. Meldingen worden direct naar een smartphone verstuurd en via de app wordt direct ondersteuning geboden voor technische problemen.