Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Viega Nederland neemt deel aan de Klimaatmissie Nederland, een initiatief om (bestaande) woningen energieneutraal te maken. Het startschot voor het eerste project in Eemnes werd recent gegeven. Klimaatmissie Nederland fungeert daarbij als samenwerkingsmodel tussen fabrikanten, lokale bedrijven, overheden en woningeigenaren. Viega tekent in dit initiatief voor het installatietechnische leidingwerk.

Om bestaande woningen energieneutraal te maken, voorziet Klimaatmissie Nederland bouwkundige en installatietechnische ingrepen. Bouwkundig richt de aandacht zich op het zo volledig mogelijk isoleren van de gevel en het dak, inclusief kozijnen, deuren, ramen, e.d. en het aanbrengen van zonnepanelen.  De installatietechnische aanpassingen kennen een waterzijdig en elektrisch gedeelte. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan nieuwe radiatoren met frisse luchttoevoer, nieuw leidingwerk, warmtepomp, boiler en meterkast, inclusief nieuwe groepenkasten en overschakeling op elektrisch koken.

Viega Nederland tekent hierbij voor het installatietechnische leidingwerk. De leidingen zijn onder meer nodig voor de aansluiting van radiatoren, warmtepomp en boiler. Hierbij zet de systeemfabrikant bewust in op het Viega Smartpress leidingsysteem.

Met het kunststof buisleidingsysteem Viega Smartpress biedt Viega een generatie buisleidingsystemen voor verwarmings-, sanitair- én gasinstallaties. De kunststof leidingen worden gecombineerd met fittingen van roestvast staal en brons met een binnengeometrie die garant staat voor een optimale doorstroming, aldus de leverancier. En omdat het steunlichaam geen O-ring heeft, treedt er nauwelijks vernauwing van de diameter op. Het resultaat is een verbeterde doorstroming met minder stagnatie. Hierdoor kan het buisleidingsysteem  ‘slanker’ worden ontworpen dan andere systemen. Dat is niet alleen uit oogpunt van hygiëne optimaal. Door de geringere dimensie van de drinkwaterleiding worden ook de warmwaterwachttijden voor de gebruiker verkort en wordt geprofiteerd van een beter rendement van de installatie.