De leerlingen van het regionale opleidingscentrum (ROC) Gilde uit Roermond gaan in het nieuwe schooljaar calculeren met ActoCalculatie. Deze praktijkgerichte oplossing zal het tot nu toe gebruikte Excel vervangen.

“Dit voorjaar werden we vrijwel direct na de introductie van onze vernieuwde calculatiesoftware benaderd door Gilde Opleidingen. Zij zochten voor de opleidingen Elektrotechniek en Installatietechniek software ter ondersteuning van het vak Calculatie”, vertelt Martijn van Goch, salesmanager bij Acto Informatisering. “Het ROC zocht een praktijkgerichte oplossing die het tot nu toe gebruikte Excel zou kunnen vervangen.”

Prijs- en artikelinformatie altijd up-to-date
Na een korte selectie viel de keuze op ActoCalculatie. Daarbij was het niet alleen de aansluiting met de branche die de doorslag gaf. Ook de koppeling met de webshops van de leveranciers en 2BA bleek een voordeel. De leerlingen kunnen snel aan de slag en hoeven niet eerst de artikel- en prijsinformatie te updaten. “Dat was met Excel elke keer weer een lastige klus.”

Offertes voor kleine en grote projecten
Gedurende de laatste twee jaar van de opleidingen wordt het vak Calculatie gegeven. Gilde Opleidingen start met kleine projecten, zoals een kleine woning of utiliteit, om gedurende de periode het project groter en complexer te maken. “ActoCalculatie is dankzij de flexibele opzet geschikt voor zowel kleine, en ook de grote en complexe calculaties. Het sluit zodoende prima aan bij de opdrachten.”

Speciale studentlicentie
ActoCalculatie Start wordt in een studentlicentie op de boekenlijst van de leerlingen gezet. Acto traint de docenten, ondersteunt ze met opleidingsmateriaal en voor de leerlingen wordt een speciale workshop georganiseerd, waarin zij kennismaken met het calculatieproces in de praktijk. “Het is leuk om te merken dat niet alleen installatiebedrijven enthousiast zijn over onze software, maar dat ook beroepsopleidingen ons weten te vinden. Met het gebruik van onze moderne software dragen we graag een steentje bij aan het opleiden van een nieuwe generatie technici!”