Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

Voormalig kantoorpandIn de woningsector lijkt de belangstelling voor onroerend goed langzaamaan toe te nemen. Bedrijfsmatig is het enorme aanbod en de grote leegstand nog steeds een probleem. Het Apeldoornse City Side Apartments heeft een oplossing voor die langdurige leegstand door kantoorpanden te transformeren tot smaakvolle woningen. De aanpak slaat zo aan dat het bedrijf op zoek is naar geschikte kantoorpanden in heel Nederland.

City Side Apartments kwam twee jaar geleden met het ambitieuze plan om kantoorpanden in Apeldoorn om te bouwen tot appartementen voor starters. Het initiatief is een succes: medio 2015 zijn vijf kantoren met een totale oppervlakte van circa 15.000 m2 omgebouwd tot zo’n 200 comfortabele tweekamerappartementen. De formule is zelfs dermate succesvol dat nu panden buiten Apeldoorn worden gezocht om te transformeren tot woningen.

Bas Gregoor, een van de drijvende krachten achter City Side Apartments: “We hebben inmiddels 200 nieuwe woningen op de markt gebracht door vijf kantoorcomplexen te transformeren en op te splitsen in tweekamer appartementen. Alle woningen hebben hun centrale ligging, luxe afwerking, eigen sanitaire voorzieningen en scherpe huurprijs gemeen. De belangstelling is zo groot dat de appartementen binnen een zeer korte tijd allemaal zijn verhuurd. Daarom kijken we nu naar bedrijfspanden buiten Apeldoorn, zodat jongeren in andere steden kennis kunnen maken met ons unieke woonconcept.”

City Side Apartments zoekt centraal gelegen kantoorpanden met een minimale oppervlakte van zo’n 1.500 m2 in steden of dorpen met meer dan 75.000 inwoners. De belangstelling gaat uit naar kantoorpanden met de bestemming ‘wonen’ of kantoorpanden waarvan de gemeente bereid is om het bestemmingsplan te wijzigen. Doordat City Side Apartments werkt met vaste leveranciers en een beproefd concept, is een kantoorpand vaak al binnen een jaar volledig woongereed.

“Langdurig leegstaande kantoorpanden zijn voor veel eigenaren vaak een molensteen aan het worden,” benadrukt Gregoor. “En wat te denken van gemeenten die zo’n ‘doods’ pand liever kwijt dan rijk zijn. Onze unieke formule biedt dan uitkomst. Direct na aankoop maken wij van een kantoorpand een modern, luxueus wooncomplex en heeft het stadscentrum er een ‘pareltje’ bij.”

Voor meer informatie: www.gregoorvastgoed.nl  en www.bankside.nl