Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 52 seconden

Plieger introduceert met Alpex-gas® een nieuw kunststof meerlagen leidingsysteem voor gastoepassingen binnen de huishoudelijke installatie. Het bedrijf heeft hiervoor samenwerking gezocht met fabrikant Fränkische Rohrwerke, een Duitse speler op de markt van meerlagen buissystemen. Het programma omvat buizen en fittingen in diameter variërend van 20 tot 26 mm.

Fränkische maakt hiervoor gebruik van meerlagenbuizen van het type PE-X/Al/PE en werkt met messing fittingen met een rvs pershuls. De fittingen zijn uitgerust met een zichtvenster in de stopring waardoor de installateur voor, tijdens en na het persen kan controleren of de buis volledig in de fitting gedrukt zit. Verder is een geoptimaliseerde binnendiameter in de buizen en fittingen toegepast, om de drukverliezen klein te houden.

Alpex-gas® voldoet aan de kwaliteitseisen op de Nederlandse en de Duitse installatiemarkt; het draagt de KIWA en DVGW certificeringen. Fränkische waarborgt 10 jaar garantie op productiefouten op alle systeemdelen.

Alpex-gas® is verkrijgbaar bij Plieger en ThermoNoord en vormt een aanvulling op Conel Connect, het meerlagen installatiesysteem voor drinkwater- verwarmingsinstallaties dat met dezelfde persbekken geperst kan worden (F-contour).