Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

de-kiemDe gemeente Arnhem wil in de nieuwbouwwijk De Kiem een duurzame buurt realiseren. Daartoe onderzoekt initiator DNA in de Bouw de ruimtelijke en financiële haalbaarheid voor circa 50 woningen. In 3 maanden tijd hebben 10 bouwteams levensvatbare duurzame woningen ontworpen voor ‘het nieuwe Arnhem’ en hebben tientallen potentiële kopers zich aangemeld. In de ecowijk praat de toekomstige bewoner mee over ontwerp en realisatie van zijn eigen energieneutrale woning. Er is een verscheidenheid aan basisontwerpen en bij alle ontwerpen is er ruime keuze in functionaliteit, indeling en technische snufjes om een woning op maat te realiseren. Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem.

DNA in de Bouw heeft een onafhankelijke toetsingscommissie ingesteld die bepaalt of de 10 ontwerpen voor de ecologische buurt aan alle eisen en voorwaarden voldoen en of de plannen ruimtelijk en financieel kloppen. Tijdens de eerste presentatiedag gaf de toetsingscommissie de bouwteams tips en aanbevelingen om de plannen verder aan te scherpen. De commissie was onderbouwd kritisch en vooral vol lof over de ideeën en de uitwerkingen van de 10 teams. “In 2020 gaan we alle gebouwen in Nederland energieneutraal ontwikkelen. Bij ecowijk De Kiem zien we dat de plannen en kennis al ruimschoots aanwezig zijn,” aldus commissievoorzitter en DNA-bestuurslid Paul Buitenhek.

Zodra er voor dit project voldoende intentieovereenkomsten voor koop getekend zijn, kan een projectovereenkomst gesloten worden met de gemeente. Dit betreft in eerste instantie 50 woningen. Indien er veel belangstelling is voor ecowijk De Kiem, is de kans groot dat er meer woningen komen. De bouw start in 2018.

[related_post themes=”text”]