LG Electronics introduceert een vijfde generatie besturingsoplossing, de ACP 5 controller. Deze biedt de mogelijkheid om het energiegebruik van klimaatsystemen te beheren. Daarnaast voorkomt de controller dat installaties de gebruiksdoelen overschrijden.

Belangrijk onderdeel van de nieuwe ACP 5 is de intuïtieve bediening. Gebruikers kunnen dankzij de geoptimaliseerde gebruikersinterface het systeem op afstand besturen vanaf een pc, tablet of smartphone. Daarnaast biedt de intuïtieve interface visuele informatie waardoor in één oogopslag het aantal operationele systemen en de trends in energiegebruik kunnen worden bekeken. Op basis van deze informatie kunnen vervolgens alle units en hun gebruik worden gecontroleerd om zo bijvoorbeeld units te detecteren die niet optimaal werken, of het energiegebruik aanpassen om inefficiëntie te minimaliseren en de bedrijfskosten te verlagen.

Tot 256 binnenunits
De besturing van de ACP 5 maakt het mogelijk om tot 256 binnenunits en andere apparatuur verspreid over een groot gebied te beheren. Naast de besturing van individuele units is het met de ACP 5 ook mogelijk om meerdere units te combineren en als groep te beheren. Door individuele units te groeperen op basis van zones, verdiepingen of gebouwen wordt het mogelijk om voor deze groepen een aangepaste besturing in te stellen voor bijvoorbeeld locaties met veel verkeer.

Efficiënter energiebeheer
De ACP 5 biedt een efficiëntere besturing en integratie met een breed scala aan HVAC-producten. Door het Building Management Systeem (BMS) te integreren in de oplossing wordt een extra BMS-gateway, om communicatie met het BMS-protocol, BACnet IP en Modbus TCP mogelijk te maken, overbodig. Deze integratie, gecombineerd met de mogelijkheden van de ACP 5 leidt tot een nog efficiënter beheer.

Uitgebreide besturingsopties
LG breidt met de introductie van de ACP 5 ook het aantal besturingsopties uit, zo is de interlockfunctie verbeterd. Dit biedt meer mogelijkheden dan alleen de uitvoering van geautomatiseerde basistaken, zoals het in- en uitschakelen van de stroom. Zo is de ACP 5 in staat om:
-meerdere complexe taken uit te voeren en deze taken in een aangegeven volgorde uit te voeren;
-ondersteuning te bieden aan de meest recente versie van Internet Protocol (IPv6).

Dankzij de energie-navigatiefunctie van de ACP 5 kan het energiegebruik worden aangepast om kosten en energie te besparen. Door het gebruik uit het verleden te analyseren kan de oplossing helpen bij het voorspellen van het toekomstige gebruik. Bovendien helpt nauwkeurige simulatiesoftware voorkomen dat het systeem in de toekomst gebruiksdoelen overschrijdt. De ACP 5 zorgt ervoor dat het energiegebruik in overeenstemming blijft met de vastgestelde doelen. Voor verdere essentiële informatie rapporteert de ACP 5 statistische gebruiksgegevens voor aangesloten binnenunits, inclusief de operationele status en het verbruik van elektriciteit en gas.

De LG ACP 5 is beschikbaar vanaf 1 maart 2019.