Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

Heineken zonnepanelenSinds 14 december maken de distributiecentra van Heineken in Nederland gebruik van zonne-energie. De 12.000 zonnepanelen, die op acht locaties in het land zijn geïnstalleerd, hebben een vermogen van 3 megawatt (MWp). De energieproductie van de panelen staat gelijk aan de energiebehoefte van zo’n 800 huishoudens. Aanleg van de zonnepanelen is mede gerealiseerd door Heinekens projectpartners SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund.

De zonnepanelen liggen op de distributiecentra van Heineken Groothandel in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer. De plaatsing van de zonnepanelen past helemaal binnen de ambitie van de bierbrouwer om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom zal namelijk onder meer worden gebruikt voor het opladen van de accu’s van de 10 elektrische vrachtwagens die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.

Leverancier van zonnestroomsystemen SolarAccess werkte al eerder met Heineken samen voor de aanleg van 3.680 zonnepanelen op het dak van de brouwerij in Den Bosch en voor projecten in België, het Verenigd Koninkrijk en Italië.
Het Triodos Renewables Europe Fund heeft in de nieuwe zonne-energiesystemen geïnvesteerd. Triodos Renewables Europe Fund, een van de beleggingsfondsen van Triodos Investment Management, maakt het voor beleggers mogelijk om actief een bijdrage te leveren aan de groei van hernieuwbare energiebronnen in Europa.

De aanleg van de zonne-energie systemen is een volgende stap in het realiseren van Heinekens streven naar een klimaat-neutrale organisatie. Naast zonne-energie, maakt Heineken Nederland gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en Den Bosch, waterkracht in Wijlre en windenergie in Den Bosch. Ook worden medio 2016 vier windturbines in Zoeterwoude in gebruik genomen. Deze windturbines met een gezamenlijke capaciteit van 12 megawatt gaan voor ruim 40 procent in de energievoorziening van de brouwerij voorzien.

Voor meer informatie: www.heinekennederland.nl/duurzaamheid