LG Electronics introduceert een compacte VRF-oplossing met koudemiddel R32. De Multi V S is te gebruiken in woonhuizen, appartementen met een klein balkon en in middelgrote winkels en kantoren. De VRF heeft één ventilator. De grootte is met zo'n 40% verminderd ten opzichte van zijn voorganger en het gewicht met circa 23%. De hoeveelheid koudemiddel is gereduceerd van 5,6 naar 4,3 kg. Het geluidsniveau van de Multi V S ligt tussen de 50 en 52 db(A).

Ondanks het kleine formaat zijn geen concessies gedaan aan de efficiëntie, stelt de fabrikant. Dat is te danken aan de toevoeging van LG's R1-compressorTM, een hybride scrollcompressor met een shaft-through-bottom-compressiestructuur. De nieuwe R1-compressor zorgt voor een hoge stabiliteit en efficiëntie. Dit in tegenstelling tot veelgebruikte roterende compressors die relatief inefficiënter zijn. Dankzij de R1-compressor is de Multi V S efficiënt en voldoet hij tegelijk aan de eisen voor een milieuvriendelijkere koeling.

Compact en licht
Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solution stelt: “De LG Multi V S is een van de meest compacte en lichte VRF-systemen met R32-koudemiddel. Het systeem is flexibel te installeren en werkt dankzij het R32-koudemiddel bijzonder efficiënt. Dat zijn bepalende factoren voor installateurs en bouwadviseurs bij het kiezen van een VRF-oplossing.”

Maximaal 13 indoor-units
De afmetingen van outdoor-units variëren van 4 tot 6 HP, waarmee maximaal 13 indoor-units kunnen worden verbonden. De Multi V S is compatibel met bijna alle bestaande R410A-indoor-units. Deze zijn compatibel met het nieuwe product. Multi V S is vanaf december 2019 leverbaar.

Op onze nieuwsbrief abonneren