Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Afwerking is niet het sterkste punt van Karel. Oorzaken: te vlug klaar willen zijn, het gebruik van goedkope materialen en het veelvuldig toepassen van tijdelijke oplossingen (die Karel vervolgens wegmoffelt zodat het alsnog een vaste oplossing is).

Daar is in het verleden wel eens wat commentaar op geweest vanuit zijn klanten kring.  Zo had de eigenaar van de supermarkt waar Karel al diverse keren als vaste installateur zijn stinkende best had gedaan, af en toe toch wat problemen met zijn nogal onorthodoxe werkwijze. Desondanks had de eigenaar hem ook deze keer weer in de hand genomen. Hij wilde dat Karel het klantentoilet zou renoveren. Er moest een hoektoilet komen, die de ruimte wat makkelijker toegankelijk zou maken voor mensen die wat slechter ter been zijn. Hij verzocht Karel om vooral niet te beknibbelen op materialen en extra op afwerking te letten.

Karel wilde natuurlijk de goede klant niet verliezen en had hem plechtig beloofd de toiletruimte tot in de puntjes op te knappen. Hij had alleen zijn twijfels gehad bij de opmerking dat het een hoektoilet moest worden. Maar aangezien de klant koning is en hij de supermarkteigenaar niet wilde teleurstellen, was hij ijverig aan de slag gegaan. En inderdaad,  de eigenaar kon niet anders dan toegeven dat een rollator zo prima naast de wc kan staan.