Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Hoewel de brancheorganisatie, overheid en fabrikanten allemaal schreeuwen dat iedereen aan de warmtepomp moet, blijken de ketelproducenten overuren te draaien in hun productiefaciliteiten. Bij menig ketelboer is elke ketel die van de band af rolt al bij voorbaat verkocht en zijn er zelfs wachtlijsten voor het bemachtigen van een gas gebruikende verwarmer. Menig consument schrikt van de aanschafprijs van een warmtepomp en laat zijn inmiddels afgeschreven ketel toch nog maar een keer vervangen door een nieuw exemplaar.

Karel kan erover meepraten. De telefoon staat bij hem roodgloeiend. Uit de wijde omtrek ontvangt hij aanvragen om maar even een keteltje te vervangen. Dat resulteert natuurlijk in lekker veel omzet voor Karel. Best fijn, maar als éénpitter kan hij zoveel opdrachten niet altijd even goed aan.

Afgelopen week kwam hij erachter dat hij eigenlijk net één klusje te veel had aangenomen. Op de valreep wist hij dit keteltje er gelukkig toch nog even snel ‘in te stampen’. De klant natuurlijk blij dat Karel toch nog langs had kunnen komen. Die liet het dus wel na om misplaatst te zeuren over het ontbreken van degelijk beugel- en leidingwerk en een correcte aansluiting van het cv-systeem.

Onze vakman zelf weet dat hij door deze haastklus in de winter in ieder geval weer een reden heeft om bij deze klant terug te komen. Want aangenaam warm zal het in dit huis dan waarschijnlijk niet zijn.