Ook bij Karel kloppen steeds meer mensen aan voor een duurzame oplossing. Natuurlijk is hij de laatste persoon op aarde om te zeggen dat hij daar eigenlijk weinig kaas van heeft gegeten. ‘Hoe moeilijk kan het tenslotte zijn, zo’n warmtepompje, zonnepaneeltje of PCM paneeltje monteren’. Dus op de vraag enkele weken  geleden of hij een zonneboilersysteem wilde aanleggen, had Karel natuurlijk direct instemmend geantwoord.

Vorige week kwamen de spullen binnen en ging hij direct aan de slag. De collector lag natuurlijk binnen no-time op het dak. Montagebeugeltjes waren erbij geleverd dus het vast maken leverde geen enkel probleem op. Maar omdat Karel toch meer verstand heeft van keteltjes (vind hij zelf) mocht een ontluchter op het dak van hem zeker niet ontbreken. Een beetje ontluchting is nooit verkeerd, was Karel zijn winderige filosofie daarbij.

Het buffervat kwam in de garage te staan, wat betekende dat Karel de benodigde aan- en afvoerleidingen twee verdiepingen omlaag moest brengen. Om die via de slaapkamer en woonkamer te laten lopen, vond Karel echter net een stap te ver gaan. Gelukkig bood het rookkanaal uitkomst. Door hier een simpel gaatje in te tikken, was alles zo voor elkaar. Het zonneboilersysteem zou er bovendien voor zorgen dat de bewoners hun ketel veel minder gaan gebruiken. De aanvoer van lucht hiervoor kon dus prima via de zolderetage verlopen. Die was toch niet geïsoleerd, dus frisse lucht genoeg. Zo zie je maar weer, iedereen kan duurzaam installeren, zelfs uw duurzame installateur Karel.