Investeringsfonds BIVAXS Capital heeft een belang genomen in het Rotterdamse Climatools. Met de bijbehorende financiering ondersteunt het investeringsfonds de groei en doorontwikkeling van het bedrijf dat online software voor installatiebedrijven in de koude- en klimaattechniek ontwikkelt.

Begin 2018 lanceerde Climatools de eerste versie van zijn software. Het ontbreken van goede oplossingen voor koudemiddelregistratie stond aan de basis van de applicatie. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een modulaire SaaS (Software as a Service) dienst die naast de verplichte F-gassenregistratie installatiebedrijven en hun monteurs helpt hun dagelijkse werkzaamheden te stroomlijnen.

Meebewegen met branche
De kapitaalinjectie helpt Climatools de doorontwikkeling van de software te financieren, klanten beter te ondersteunen en een steviger marktaandeel te verwerven. “Installatiebedrijven willen een gebruiksvriendelijke oplossing die voldoet aan de wetgeving en daarnaast veilig en schaalbaar is. Climatools voldoet aan die behoefte. In korte tijd hebben we zowel grote spelers als ZZP-ers aan ons kunnen binden. Om onze klanten ook in de toekomst te blijven ondersteunen moet onze service consistent meebewegen met de ontwikkelingen in de branche en de wetgeving. Voldoende kapitaal is daarvoor essentieel”, stelt Jan-Paul Monster, medeoprichter van Climatools.

Positieve vooruitzichten
De participatie van het investeringsfonds onderschrijft de positieve economische vooruitzichten voor de technische sector. Frank van der Vis van BIVAXS Capital: “De branche ontwikkelt zich in een snel tempo. Door steeds meer toepassing van techniek in het algemeen. Maar juist ook als antwoord op maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing en klimaat. Dat is goed voor de installatiebranche. Al creëert het ook nieuwe knelpunten voor ondernemers in de branche. Denk alleen al aan het nijpend tekort aan technici. Zij zullen door innovatie en de inzet van IT-oplossingen als Climatools productiviteit kunnen verhogen en daarmee kunnen inspelen op specifieke uitdagingen die groei met zich meebrengt.”

Groei in nichemarkt
BIVAXS Capital, gevestigd in Tilburg, investeert in innovatieve scale ups in de retail, zorg en service. De investering in Climatools past volgens van der Vis prima bij het fonds: “Nederland hoort bij de meest innovatieve economieën ter wereld. Innovatieve en klantgerichte bedrijven als Climatools laten zien te voorzien in een behoefte. En kunnen zich bovendien snel ontwikkelen. Groei faciliteren, ook binnen een nichemarkt, biedt goede mogelijkheden en kansen op een uitstekend rendement.”

Over de software
Climatools is vanaf €59,90 per maand beschikbaar. Daarmee hebben gebruikers toegang tot alle tools en ondersteuning voor het voeren van een digitale koudemiddelregistratie en -balans volgens BRL 100. Locatie- en voorraadbeheer, de mogelijkheid voor digitale logboeken en een overzichtelijke rapportagefunctie maken ook deel uit van de basisversie. Additioneel zijn er diverse modules beschikbaar die de gehele werkstroom en planning van een installatiebedrijven en monteurs ondersteunen.

Op onze nieuwsbrief abonneren