Tijdens de VSK heeft het publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe Mobiele Service van Euro-Index. De ruime bestelbus is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor onderhoud, reparatie en kalibratie van de meest gebruikte meetinstrumenten.

Een exacte kopie van het uitgebreide kalibratielaboratorium was wegens de beperkte ruimte niet mogelijk, maar die situatie is dicht kunnen benadert. Zo is de wagen voorzien van twee volledig ingerichte werkplekken. Deze zijn voorzien van alle relevante gereedschappen en diverse kalibratoren voor gasanalyse, gasdetectie, druk, temperatuur en elektrische grootheden.

Direct tot de beschikking
Een klimaatinstallatie zorgt ervoor dat de temperatuur in het mobiele laboratorium onder vrijwel alle omstandigheden binnen de door de fabrikanten gestelde grenzen blijft voor het uitvoeren van betrouwbare kalibraties. Alle informatie over de instrumenten en procedures, evenals de kalibratiehistorie van uw meetinstrumenten staan direct tot de beschikking van de technici die de metingen uitvoeren, door een constante verbinding met de server in hoofdvestiging. Zo kunnen op locatie de meeste meetinstrumenten worden voorzien van een complete KWS behandeling, inclusief preventief onderhoud, reparatie (indien nodig), voorkalibratie, justage en nakalibratie.

Tijdsbesparing
Doordat de werkzaamheden op locatie kunnen worden gedaan kan veel tijd worden bespaard op logistiek, aldus Euro-Index. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de Mobiele Service.

Op onze nieuwsbrief abonneren