Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Itho Daalderop heeft onlangs een nieuwe assemblagelijn voor warmtepompen in gebruik genomen. De nieuwe lijn is bedoeld om de capaciteit van de productie te vergroten en het productieproces effectiever en efficiënter te maken. De lijn is geschikt om minimaal 5.000 pompen per jaar te produceren en zal in de toekomst ook veel gebruikt worden om het productieproces aan klanten te demonstreren. De lijn wordt automatisch aangedreven en bestaat uit twee gedeeltes. Bij het eerste gedeelte worden alle componenten voornamelijk handmatig geassembleerd en gesoldeerd. Het tweede gedeelte bestaat uit lektesten, vacumeren, vullen met koudemiddel, assemblage van het leiding- en elektrisch systeem, testen en inpakken.

WPU4G en WPU5G

Bij Itho Daalderop worden er twee typen warmtepompen geproduceerd: lucht/water-warmtepompen en water/water-warmtepompen (WPU). De nieuwe lijn is ontwikkeld voor de water/water-warmtepomp en geschikt voor de WPU’s van zowel de vierde (WPU4G) als de toekomstige vijfde generatie (WPU5G).

De WPU4G met kleinere vermogens (3,5kW, 4,5kW en 5,5kW) wordt in 2018 vervangen door de WPU5G. Deze vijfde generatie water/water-warmtepomp is energiezuinige en gebruikt zuiver water zonder glycol als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast. Vergeleken met conventionele water/water-warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12% en op tapwaterbereiding 25% hoger, aldus de fabrikant.