ISSO ontwikkelt methode om vakkennis snel aan de man te brengen

Gepubliceerd op

ISSO gaat een innovatieve manier ontwikkelen om haar kennis, onder meer via partners, bij de professional te brengen. “Heb je een vraag over de regels waaraan je moet voldoen. Wil je weten hoe je een technisch of bouwkundig project realiseert. Of zoek je naar de juiste manier om aan te tonen dat je installatie of gebouw aan de wetgeving voldoet. In al deze situaties heb je actuele kennis nodig”, zegt directeur Rob van Bergen van ISSO. “Wij hebben die kennis in onze KennisBank beschikbaar. Maar hoe kom je snel en eenvoudig tot precies die informatie die je voor jouw vraag nodig hebt? Daarvoor gaan we BARBRA ontwikkelen!”

Het ontwikkeltraject van BARBRA is binnen ISSO al een tijdje geleden begonnen. Op de vakbeurs Building Holland wordt dit in de schijnwerpers gezet. ISSO wil daar van bezoekers weten welke vragen zij zouden willen stellen en hoe BARBRA de vakmensen in de bouw- en installatietechniek zou kunnen helpen. Oftewel, wat moet BARBRA allemaal kunnen en weten? Uiteindelijk moet BARBRA ervoor zorgen dat vakmensen niet meer in die enorme bibliotheek hoeven te spitten naar de oplossing voor hun vraagstuk.

Geef feedback
De eerste inventarisatie die tijdens Building Holland begint, moet ISSO helpen om BARBRA verder vorm te geven. Zo wordt het mogelijk om haar de goede dingen te leren en haar uit te dagen om zich verder te ontwikkelen tot allrounder. Ook is ISSO op zoek naar mensen die BARBRA willen testen als ze straks haar eerste stappen zet.
BARBRA zal in stapjes worden ontwikkeld. “Aan het einde van dit jaar willen we een eerste versie in gebruik nemen. We verwachten wel dat BARBRA een snelle leerling is, die vakmensen steeds beter gaat ondersteunen in hun werk. We gaan nu eerst met onze kennisgebruikers in gesprek over wat zij van BARBRA verwachten”, zegt Van Bergen.

%d bloggers liken dit: