Het IoT Building Intelligence Platform van GOOEE heeft de Rabobank Innovation Challenge 2019 gewonnen. De prijs werd toegekend tijdens Building Holland. Het betreft een open platform voor het beheren en besturen van gebouwen. GOOEE legt een verbinding tussen alle systemen, waardoor er direct inzicht is in hoe die systemen en de daaraan gekoppelde apparaten functioneren. Daarnaast biedt het totale controle en kunnen apparaten op afstand worden bediend.

In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën: Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. In de afzonderlijke categorieën Circulariteit en Energietransitie gingen de prijzen naar Hydroloop Systems voor haar smart in-huis waterrecycling systeem en Factory Zero voor de Integrated Climate & Energy Module.

Open platform
Bij de beoordeling is gekeken naar onder andere de mogelijkheid om op te schalen, impact op de markt en klantwaarde. Jurylid Marjet Rutten was vooral enthousiast omdat het hier een open platform betreft. Wouter Truffino, eveneens jurylid was onder de indruk van de aanpak die GOOEE kiest: “Het is een mooi voorbeeld hoe je het groots aanpakt. Met de markt praten en zo iedereen meekrijgen.”
Andrew Johnson, CEO en founder van het bedrijf is trots dat de prestigieuze prijs wordt toegekend aan ‘zijn’ innovatie. “We ontwikkelden het platform vijf jaar geleden. Sindsdien heeft het een enorme vlucht genomen. We hebben voor de Europese introductie bewust gekozen voor Nederland, omdat dit land vooruitstrevend is en open staat voor nieuwe techniek. We zijn enorm blij met deze prijs.”

Kwaliteit
Rabobank en Building Holland zetten zich samen in om de innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector een extra stimulans te geven. Met de Rabobank Innovation Challenge wordt de verbinding gelegd tussen innovators, koplopers en snelle volgers. De jury van de Rabobank Innovation Challenge stond onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: “Techniek is dé enabler voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot, slimme mobiliteit en smart buildings. Er is zóveel mogelijk, de Rabobank Innovation Challenge maakt dat zichtbaar. Wij zijn als jury onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.”