Smile Invest heeft een meerderheidsbelang verworven in Magnum Heating. Dit in 1992 opgerichte bedrijf is actief als producent en leverancier van vloer-, muur- en plafondverwarmingssystemen op basis van elektro- en watertechnologie. Ook aanverwante producten voor residentiële, industriële en commerciële toepassingen behoren tot het programma.

De participatie van Smile Invest moet de (internationale) groei van het bedrijf mogelijk maken, hoofdzakelijk door de ontwikkeling en internationale verkoop van verdere producten die bestemd zijn voor residentiële renovatie en nieuwbouw. Alex van Haaren, CEO van Magnum Heating: “We zien in Smile Invest een partner die onze marktdynamiek volledig begrijpt en bereid is onze businessplannen mee te ondersteunen en erin te investeren. De ervaring van Smile Invest zal van grote waarde zijn voor Magnum Heating en zal een solide basis vormen voor de verdere (internationale) groei en ontwikkeling van het bedrijf.”

Ivo Vincente, managing partner bij Smile Invest: “Vloerverwarmingssystemen in combinatie met elektrische warmtepompen komen perfect tegemoet aan de fundamentele energietransitie, waarbij wordt overgestapt van fossiele energiebronnen naar duurzame oplossingen. Magnum heeft een continue focus op innovatie, ondersteund door haar klanten, gaande van ultradunne vloersystemen tot modulaire verdelers en intelligente remote thermostaten. Het bedrijf heeft veel potentieel om zijn productportfolio verder uit te bouwen in Europa, met meerdere landen die Nederland volgen in de energietransitie.”