Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Van 16 tot en met 18 oktober vond de zesde editie plaats van de Chillventa. Deze tweejaarlijkse Duitse vakbeurs besteedt altijd uitgebreid aandacht aan energiebesparing, warmtepompen en koeltechniek. Volgens organisator NürnbergMesse heeft de Chillventa dit jaar alle records gebroken. Maar liefst 35.490 bezoekers kwamen af op de vakbeurs. Een stijging van 10% ten opzichte van de vorige editie. Ook het aantal exposanten liet een groei zien. Op de Chillventa gaven 1019 fabrikanten, leveranciers, kennisinstituten en andere organisaties acte de presence, een stijging van 4% ten opzichte van 2016.

Uit onderzoek blijkt dat 94% van de exposanten erg tevreden was over de beurs, onder meer omdat er veel nieuwe zakelijke contacten werden gelegd en 8 van de 10 bezoekers betrokken was bij de aankoop van nieuwe producten of het afsluiten van contracten. Geen wonder dan ook dat 9 van de 10 exposanten voornemens is om ook op de volgende editie van de Chillventa te staan. Ongeveer 66% van hen was overigens afkomstig uit het buitenland. Koplopers waren China, Turkije, Spanje, Frankrijk, de VS, België, Tsjechië en Nederland.

Ook de bezoekers waren erg te spreken over de vakbeurs. 98% gaf aan dat de Chillventa interessante producten en oplossingen liet zien. Negen van de tien bezoekers lieten bovendien al direct weten van plan te zijn om de volgende editie van de Vakbeurs voor Koudetechniek en Warmtepompen te gaan bezoeken. Ook hier viel op hoe populair de Chillventa inmiddels is in de internationale vakwereld. Meer dan 17.500 bezoekers waren afkomstig uit het buitenland.

Volgens Dr. Rainer Jacobs, technisch consultant van de Chillventa bood de vakbeurs een goed overzicht van de trends in het vakgebied. Zowel de beurs, als het Chillventa Congres hadden aandacht voor nieuwe technische oplossingen, maar ook bijvoorbeeld voor het Internet of Things, de veiligheid van koelsystemen, implementatie van nieuwe regelgeving, klimaatdoelstellingen, energie-efficiency en luchtbehandelingssystemen voor datacenters.

De volgende Chillventa zal plaatsvinden van 13 tot 15 oktober 2020. Wederom in de hallen van de NürnbergMesse.

Bron foto: NürnbergMesse