Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

Installatiebedrijven scoren ondanks de gebruikelijke winterse drukte goed op telefonische bereikbaarheid. Slechts iets meer dan 2 procent van de installatiebedrijven is slecht bereikbaar, blijkt uit een steekproef van Telefoonboek.nl. De bedrijven in Zuid-Holland waren het best bereikbaar.

De afgelopen maand hebben installatiebedrijven het zo druk gehad, dat zij klanten op wachtlijsten moesten plaatsen. Door de drukte waren de bedrijven niet altijd in staat om iedereen te helpen, maar hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid?, wilde Telefoonboek.nl weten.

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 2.687 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘installatiebedrijf’. Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 64 installatiebedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 2,4% van de gevallen. Dat betekent dat 97,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie
Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van installatiebedrijven per provincie, heeft Drenthe het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven. Daar is 10,8% van de installatiebedrijven niet goed bereikbaar. Zuid-Holland komt als beste uit het onderzoek: daar was slechts 0,9% van de bedrijven niet goed telefonisch bereikbaar.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Drenthe: 10,8%
 2. Friesland: 6,8%
 3. Groningen: 6,7%
 4. Limburg: 4,9%
 5. Noord-Brabant: 3,8
 6. Gelderland: 2,9%
 7. Zeeland: 2,8%
 8. Noord-Holland: 2,3%
 9. Overijssel: 2,2%
 10. Flevoland:1,5%
 11. Utrecht: 1,3%
 12. Zuid-Holland: 0,9%