Op 14, 15 en 16 september 2021 organiseert Easyfairs weer de Installatie Vakbeurs Hardenberg. Eline Kuijsters, Marketing Coördinator bij de beurs organisator is enthousiast: “We mogen weer en kijken ernaar uit om de gangpaden weer gevuld te zien met installatieprofessionals. Als verbindingsplek van Noordoost-Nederland is Installatie Vakbeurs Hardenberg dé plek voor de installatiebranche om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en nieuwe oplossingen. Ook het aangaan van samenwerkingen hoort helemaal bij onze beurs. Ik hoop dat deze hereniging voor velen weer als thuiskomen voelt.”

Naast het informele karakter van ontmoeting, biedt het event een praktijkgericht randprogramma met actuele thema’s. Zo is ventilatie tijdens de coronacrises een belangrijk thema geworden. In 2020 stelde het kabinet 360 miljoen euro beschikbaar om ventilatiesystemen in scholen te optimaliseren. Inmiddels is ventilatie als basisregel tegen het virus ingevoerd. Tijdens Installatie Vakbeurs zijn er onder andere kennissessies van TVVL en een Masterclass ‘Ventilatie in scholen’ te volgen in het Klaslokaal op de beurs. Daarnaast presenteert een grote groep exposanten nieuwe technieken en oplossingen op het gebied van ventilatie.

Legionella
De legionellabacterie is een vaak nog onderschat gevaar. Met de stilstand van water in de gebouwde omgeving in coronatijd groeit de kans op legionella. De installateur speelt een belangrijke rol in het voorkomen van dit soort gevaarlijke situaties bij drinkwaterinstallaties in bijvoorbeeld kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Daarom richt Installatie Vakbeurs Hardenberg in samenwerking met o.a. leden van ENVAQUA dit jaar het Legionellaplein in. Door middel van techtalks en demo’s worden discussies gevoerd, advies gegeven over situaties en verschillende oplossingen uitgelicht.

Sanitair
Sanitair wordt op het gebied van Wellness, Comfort en Duurzaamheid continu doorontwikkeld. Installatie Vakbeurs organiseert de Sanitair Trendroute en het Sanitairplein, waar bezoekers zich op de hoogte kunnen houden van marktgerichte concepten en installatieoplossingen die voldoen aan de wens van specifieke doelgroepen.

Loopbaancafé
Wij Techniek heeft samen met de sociale partners als missie vakmensen in de technische installatiebranche in staat te stellen om hun talent optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Wij Techniek ondersteunt daarom (aankomende) vakmensen in de installatietechniek. Dit doen ze met kennis, advies, coaching, tegemoetkomingen en bijeenkomsten, in samenwerking met sociale partners. Bezoek hiervoor het Loopbaancafé op de beurs.

Iedere bezoeker krijgt deze editie twee consumptiebonnen aangeboden om een drankje te nuttigen in de nieuwe Streekbar. Hier kan laagdrempelig worden nagepraat over het bezoek aan de beurs.

Toegang is gratis en tickets zijn hier te bestellen.