De vakbeurscombinatie Installatie & Elektro Vakbeurs gaat verder als twee afzonderlijke beurzen: Installatie Vakbeurs in Hardenberg en Elektro Vakbeurs in Gorinchem & Hardenberg. De combinatie vond in 2018 voor het eerst plaats. Voorheen werden beide beurzen ook separaat van elkaar georganiseerd. De eerste editie van Installatie Vakbeurs is op 24, 25 en 26 november 2020 in Hardenberg. Elektro Vakbeurs volgt op 21 en 22 april 2021 in Gorinchem.

“Met aandacht voor de groei in het aantal totaalinstallatiebedrijven maakten we in 2018 de keuze om Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs een gezamenlijk platform te geven”, legt Mathilde Koniuszek uit namens organisator Easyfairs. “Op deze combinatie van vakbeurzen kon zowel de E- als de W-installateur alles onder één dak vinden. Uit onderzoek en evaluatie onder de bezoekersdoelgroep komt naar voren dat er zeker interesse is in beide disciplines, maar in de uitvoering zien we nog niet genoeg kruisbestuiving. Na twee edities samen te hebben opgetrokken, hebben we daarom besloten beide beurzen weer een eigen platform te geven. Beide disciplines hebben recht op een eigen podium met eigen thema’s en hot topics.”

Kruisbestuiving verdwijnt niet
“Ook al creëren we aparte beurzen met een focus op E- óf W-installatietechniek, we laten de andere discipline zeker niet los. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie kunnen de twee niet zonder elkaar. We laten daarom op Installatie Vakbeurs elektrotechniek terugkomen en vice versa. Dit doen we samen met brancheorganisaties en onze exposanten middels lezingen & workshops.

Door het coronavirus is Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg verplaatst van september naar 24, 25 en 26 november 2020. Deze zal in 2021 weer plaatsvinden in september. Elektro Vakbeurs zal plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem op 21 en 22 april 2021.

Op onze nieuwsbrief abonneren