Installateur Noya Mahn: “Ik laat me niet leiden door angst”

Gepubliceerd op

Nee, dat de coronacrisis landelijk gezien zoveel impact zou hebben had Lino Noya Mahn niet zien aankomen. Maar vooralsnog draait zijn bedrijf Noya Installatietechniek gewoon door. “Ik krijg nog steeds heel veel telefoontjes binnen.”

 “Het zijn nu vooral particulieren die aan de lijn hangen met spoedjes”, vertelt Noya Mahn. “Zo heb ik zaterdag nog een cv-ketel vervangen bij een verpleegster. Dat arme mens maakt ellenlange dagen bij een ziekenhuis in Den Haag, treft ‘s avonds continu lege schappen aan in de supermarkt en kreeg daar bovenop nog eens te maken met een kapotte cv-ketel.”

Voor elkaar zorgen
“Haar vaste installateur zei dat hij de eerstkomende dagen niet kon langskomen, dus ze had geen warm water en geen verwarming”, vervolgt Noya Mahn. “Op zo’n moment maak ik tijd, dit zijn de mensen waar we nu op moeten bouwen, die nu voor ons zorgen als we ziek worden. Dan moet je op jouw beurt ook voor hen zorgen.”

Daling
Hoewel hij nog altijd goed in het werk zit, merkt hij wel een daling van het aantal opdrachten. “Voor het uitbreken van de crisis zat ik op een gemiddelde dag op hetzelfde aantal klussen, rond de 4 tot 5, maar de echte uitschieters, zeg 8 op een dag, heb ik nu niet meer.”

Preventiemaatregelen
Noya Mahn heeft zijn werkwijze inmiddels aangepast aan de omstandigheden. “Ik desinfecteer mijn handen, trek vervolgens mijn handschoenen aan als ik naar binnen ga, gooi direct na afloop mijn handschoenen weg en desinfecteer weer mijn handen.” Klanten trekken zich sneller over het algemeen terug in een andere ruimte als hij zijn werkzaamheden verricht.

Angst is een slechte raadgever
Hoe nu verder? “Ik denk dat sommige installateurs zich te veel laten leiden door angst op besmetting. Daarom stoten ze particuliere klanten af en zoeken ze naar of nemen ze vooral opdrachten aan op locaties waar ze in de directe omgeving weinig met andere mensen te maken hebben. Buitenwerk dus. Daarin ga ik niet mee. Ik wil me niet laten leiden door angst.”

Uitzingen
“Mocht de situatie verergeren, dan ga ik desnoods mondkapjes dragen. Ik heb begrepen dat ze minimale bescherming bieden tegen infecties, maar toch... Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk normaal te functioneren en hoop ik op het beste. Ik heb zelf mijn vaste lasten al eerder tot een minimum teruggebracht en kan het zeker nog een half jaar uitzingen. Bovendien werkt mijn vrouw ook nog fulltime.”

 

 

 

 

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: