Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie reikt het Gebruikersplatform Bodemenergie de WKO Duurzaamheid Award uit. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar een inspirerende eindgebruiker die uitzonderlijke inspanningen levert of heeft geleverd om een warmte-/koudeopslagsysteem (wko) te optimaliseren en de kennis daarvan uit te dragen. Het platform roept marktpartijen op om eindgebruikers van bodemenergie voor te dragen.

Met de WKO Duurzaamheid Award zet het Gebruikersplatform Bodemenergie de voorvechters en vaak ook ervaringsdeskundigen van bodemenergie jaarlijks in het zonnetje. In de praktijk zijn het echter de adviesbureaus, technisch dienstverleners, installateurs en andere professionals die met deze eindgebruikers te maken hebben. Daarom is de oproep juist ook gericht aan deze marktpartijen gericht. Zij kunnen hun beste klanten of gesprekspartners voor deze bijzondere prijs nomineren.

Award-winnaar 2017
Vorig jaar ging de award naar Fréderique Houben, taakgroephoofd en programmamanager Energie bij de Universiteit Utrecht. Mede dankzij haar inzet wordt het bodemenergiesysteem bij de universiteit straks een van de grote systemen in Nederland. Individuele wko-systemen zijn in Utrecht hydraulisch en energetisch gekoppeld, waardoor de capaciteit van het energiesysteem sterk is vergroot. Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en ambassadeur circulaire economie, reikte de award vorig jaar uit (foto).

De uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award 2018 vindt plaats tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie dat op 22 november bij a.s.r. in Utrecht wordt gehouden. Inzendingen van mogelijke kandidaten voor de award kunnen tot 30 september a.s. worden ingediend: info@gebruikersplatformbodemenergie.nl.