Vorige week kreeg Renson op de vakbeurs Batimat in Parijs de ‘Innovation Award’ overhandigd voor z’n slimme ventilatie-unit Healthbox 3.0. Het betreft een volautomatisch ventilatiesysteem dat zowel met de bewoner als de installateur communiceert via een specifieke app. De bewoner krijgt extra tips en mogelijkheden om te personaliseren per kamer. De installateur kan tijd winnen bij installatie en opvolging van het ventilatiesysteem, aldus de fabrikant.

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De SmartConnect-aansluiting maakt van het systeem een smart home applicatie. De ventilatie-unit is compact en voorzien van een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting).

Verbonden met woning en ventilatie
In de applicatie krijgt de gebruiker in één oogopslag zicht op de luchtkwaliteit in de woning via de kleur van zijn scherm. Recente activiteiten worden visueel weergegeven. Per kamer heeft de gebruiker bovendien toegang tot een actuele status en kan de historie van het ventilatieniveau, vochtgehalte, CO2- en/of VOC-niveau worden teruggevonden.

Eigen ventilatieprofiel per kamer
Standaard zal de Healthbox 3.0 ventileren volgens het ‘Health’-profiel. Dit profiel zorgt voor gezonde binnenlucht en is energiezuinig door de vraaggestuurde manier van ventileren. Voor een babykamer kan je het ‘Intense’-profiel worden gekozen. Dit profiel zal er voor zorgen dat de vervuilde lucht sneller afgevoerd wordt via een intensiever ventilatieniveau . Bij het ‘Eco’-profiel ligt de prioriteit op het energiezuinige aspect en wordt de vervuilde lucht af over een langere tijdspanne met een lager ventilatieniveau afgevoerd.

Tot 11 aansluitingen
Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het Smartzone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) eenvoudiger toegepast en compacter geïnstalleerd worden met minder leidingen.

Installatiegemak
De speciaal ontwikkelde installatie-app maakt het installateurs gemakkelijker om de ventilatie-unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. Alle parameters zoals drukval en ingesteld debiet worden gevisualiseerd aan de hand van een stappenplan. Ook het manueel instellen van dipswitches gebeurt via de app, zodat het debiet van afzonderlijke afvoerpunten direct bijgeregeld kan worden indien nodig. Bovendien worden automatisch de nodige documenten opgemaakt voor de EPB-aanvraag en geeft de app toegang tot de ‘My Lio’ webportal om alle installaties te kunnen beheren en werven op te volgen, zonder overbodig papierwerk.

Op onze nieuwsbrief abonneren