Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

De Gemeente Helmond heeft samen met Rabobank Helmond het initiatief genomen gericht op duurzaamheid en energiebesparing voor woningeigenaren. Het initiatief heeft geleid tot een bijzondere ketensamenwerking vanuit de coöperatieve vereniging ‘Helmond Bespaart Energie’.

Vijf gerenommeerde Helmondse bedrijven hebben de handen ineen geslagen en ontzorgen het hele proces van energiebesparing.SB vastgoed, Heesmans Installatietechniek, Van Dorp installaties, Bouwbedrijf van den Heuvel en Manders Totaal Vastgoedonderhoud zijn verantwoordelijk voor het hele proces, van opname tot oplevering. De nieuwe keten ‘Helmond Bespaart Energie’ wordt ondersteund door Rabobank Helmond.

 Het unieke van dit concept is het totale ontzorgen en de volledige inzage in het proces, van begin tot einde. Op ieder moment zijn er keuzes en bepaalt de woningeigenaar exact wat er wel en niet uitgevoerd moet worden en welk effect dit heeft op zijn energiegebruik en dus op de terugverdientijd. Er wordt direct zichtbaar welke maatregelen mogelijk zijn en wat het oplevert. Geen onduidelijke tabellen maar direct volledig inzicht met alle kosten en belangrijker nog, het rendement. Als bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van de energielening, dan betaalt men een rentepercentage van minder dan 2%. Als met dat geld een rendement behaald wordt van 30%, dan is duidelijk dat er veel geld bespaard kan worden.

Gestart gaat worden met één wijk, de componistenwijk. Hier is een referentiewoning genomen waardoor er direct inzicht is voor de mensen die overwegen om iets aan de energierekening te gaan doen. Inmiddels is Wijkraad Stiphout-Warande betrokken en is voor deze wijk de eerste informatieavond gepland. Deze avond zal geopend worden door wethouder Paul Smeulders, belast met financiën, duurzaamheid en grondzaken. Hij heeft bovendien een subsidie toegezegd voor de op te stellen woningrapportages van de eerste woningen.

Voor meer informatie: www.helmondbespaartenergie.nl