Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Vaillant introduceert een regelsysteem waarmee voor elke kamer in huis een individuele temperatuur kan worden ingesteld. Dankzij de multiMATIC app of het radiatorregelsysteem kan op elk gewenst moment en voor iedere ruimte de temperatuur worden aangepast. De ambiSENSE is geschikt voor zowel bestaande als nieuwe woningen met een cv-ketel van Vaillant. Het regelsysteem werkt alleen met radiatoren.

Het systeem maakt ook onderscheid tussen verschillende momenten van de dag. Als er bijvoorbeeld overdag nooit iemand thuis is, kan de temperatuur deze periode lager worden ingesteld dan in de avond wanneer wel iedereen weer thuis is. De gebruiker kan zelf de temperatuur per ruimte en dagdeel instellen. Het is ook mogelijk om de temperatuur op elk moment aan te passen, bijvoorbeeld wanneer iemand eerder thuiskomt dan normaal.

Samenwerking tussen systemen
Het Vaillant ambiSENSE systeem en de Vaillant cv-ketel communiceren voortdurend met elkaar door middel van de communicatiemodule VR 920. Zo levert de cv-ketel de juiste hoeveelheid warmte die nodig is om de gewenste temperatuur in elke afzonderlijke kamer te bereiken. Hierbij bepaalt de communicatiemodule voortdurend welke kamer op dit moment de hoogste warmtevraag heeft en past hier het gebruik op aan.