In stappen naar all electric uit te breiden hybride warmtepomp

Gepubliceerd op

Inventum introduceert de in eigen huis ontwikkelde ventilatiewarmtepomp Ecolution Modul-AIR. Hij is verkrijgbaar in vier varianten en heeft een ver doorgevoerde modulaire opbouw. In de basis is het een hybride variant die eenvoudig uit te breiden is naar all electric. Zo is het mogelijk om een woning stap voor stap te verduurzamen tot een volledige gasloze woning.

Afhankelijk van de woning kan er begonnen worden met de hybride uitvoering die aan de cv-ketel wordt gekoppeld en de MV-box vervangt. Door het plaatsen van een driewegklep kan de warmtepomp ook worden gebruikt voor de warmwatervoorziening. Met uitbreiding van een elektrische booster is deze warmtepomp all electric te maken. Alle varianten zijn met of zonder WTW-D unit (balansventilatie) uit te voeren. Daarmee is deze warmtepomp geschikt voor woningen met ventilatietype C als voor woningen met ventilatietype D. En ook voor zowel Passiefbouwen, Nul-op-de-Meter als EPC-neutrale woningen en (goed) geïsoleerde bestaande woningen.

Modulaire opbouw
De driewegklep (voor aansluiting boiler én cv) en elektrische booster zijn in de Ecolution Modul-AIR compleet geïntegreerd. Dit verkort de installatietijd en voorkomt fouten tijdens de installatie. De modulaire opbouw ontzorgt woningcorporaties en aannemers, doordat het nu mogelijk is om met een redelijk kleine investering te starten en vervolgens op geplande onderhoudsmomenten het systeem naar behoeve te upgraden.

Hoe werkt de Modul-AIR
De ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme lucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Zo draagt de Ecolution Modul-AIR niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning.

Risico-arm zorgeloos verduurzamen
Inventum introduceert de warmtepomp tijdens de BouwBeurs die van 4 tot 8 februari wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Gelijktijdig presenteert het bedrijf met Renewable Projects haar aanpak hoe woningcorporaties en aannemers op een effectieve manier en risico-arm hun projecten zorgeloos kunnen verduurzamen. Renewable Projects biedt totaal energie-oplossingen aan door de juiste energiezuinige producten te combineren met de technische en financiële vragen van de klant. Dit door te helpen op het gebied van aanpak, financiering, management en het betrekken van de juiste partijen, waarbij de eindgebruiker en het wooncomfort centraal staat. Inventum Renewable Projects richt zich op energieneutraal bouwen en op duurzame renovatie projecten. Van idee tot energieprestatiecontract, van montage tot service en monitoring en van begeleiding tot het informeren van de bewoners.

Demonstarties tijdens de BouwBeurs
Op de BouwBeurs is er een gevarieerd programma van demonstraties en presentaties en de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de mogelijkheden die Inventum biedt. Elke dag om 10.30, 13.30 en 15.30 uur geeft Inventum (stand 07.D07) 0een presentatie over de visie op de duurzame energietransitie.

%d bloggers liken dit: