Viega levert verschillende producten die tijdens en na de installatie van haar kunststof leidingsysteem het risico op vervuiling hierin sterk vermindert. Nieuw is een kunststof stop voor het Smartpress-leidingsysteem. Deze kan direct na de montage van de buis worden gebruikt om de buisleiding hygiënisch af te sluiten.

De leidingbuizen van Viega worden direct na de productie afgedopt, nog voordat ze worden opgeslagen. Met dop erop wordt voorkomen dat de buizen tijdens transport naar de klant, op de bus van de installateur of tijdens de bouwwerkzaamheden op locatie, vervuild kunnen raken.

Voor de hygiëne tijdens de installatie van het kunststof leidingsysteem biedt Viega inwendig buiggereedschap dat in de buisleiding wordt gestoken. De kunststof buizen zijn daarmee nauwkeurig te buigen. Het gereedschap is hygiënisch verpakt in een herbruikbare kunststof emmer waardoor het gereedschap blijvend schoon is.

Na installatie van de buis kan deze met de herbruikbare nieuwe kunststof stop voor het Smartpress-leidingsysteem hygiënische veilig worden afgesloten. Hygiënische vervuiling tijdens de periode tussen installatie en feitelijke ingebruikname wordt zo voorkomen.

Hygiënisch doordacht zijn ook de verpakking en verpakkingsmethoden van Viega. Zo wordt de polybuteenbuis van het Smartloop Inliner-systeem opgerold en verpakt in een doos geleverd. Dit voorkomt dat de buis vervuilt voordat deze tijdens de gebruiksfase in contact komt met drinkwater. Viega verpakt haar fittingen bovendien in een zo klein mogelijke, logische verpakkingshoeveelheid, zodat los rondslingerende fittingen tot een minimum worden beperkt. ‘Hardlopers’ worden bijvoorbeeld per 5 of 10 stuks verpakt terwijl grote diameters (> 28 mm) en minder gangbare items los verpakt worden geleverd.