Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Sinds de overname van CIAT door UTC in 2015 heeft de organisatie een transformatie ondergaan in de ontwikkeling van producten en diensten voor de klanten. Om die transformatie op een speciale manier te tonen, is afgelopen maart de 2017 CIAT International Tour van start gegaan. Een compleet ingerichte truck rijdt dwars door Europa, Noord-Afrika en Centraal-Europa. In mei trok de roadshow langs zes verschillende locaties in Nederland.

Noviteiten van dichtbij laten zien
Getoond werden de nieuwe luchtbehandelingskasten ClimaCIAT en Floway, de nieuwe AquaCIAT lucht/waterkoelmachine en warmtepomp, de Ereba omkeerbare lucht/waterwarmtepomp met invertertechnologie en het programma ventilatorconvectoren, Major Line, Coadis Line en Comfort Line te tonen. “Het directe contact met onze klanten, de bijzondere omgeving van de truck waarin wij een groot deel van onze noviteiten van dichtbij hebben kunnen laten zien en de positieve feedback van onze klanten maken dat wij terugkijken op een geslaagd evenement”, aldus Paul ’t Hart, Algemeen Directeur CIAT Nederland. “De roadshow is voor CIAT Nederland een mooie aftrap geweest om te laten zien dat we sterker staan dan ooit en we kijken ernaar uit om hier een vervolg aan te geven tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg in september en de Vakbeurs Energie in oktober in Den Bosch.”

Sinds twee jaar maakt CIAT onderdeel uit van de HVAC groep (verwarmings-, ventilatie- en airconditioningssystemen) van United Technologies (UTC). Tegelijk met de overname heeft UTC flink geïnvesteerd in haar productiefaciliteiten in Culoz en Montluel, waardoor CIAT haar klanten nu een nog ruimer productportfolio en oplossingen kan blijven bieden.

Meer dan 30.000 km
Als in november de 2017 International CIAT Tour stopt zijn 20 landen aan gedaan en is een afstand van meer dan 30.000 km afgelegd, van Europa tot in Noord-Afrika en Centraal-Europa, waaronder bestemmingen zoals Rusland en Turkije. Na Nederland zijn nu Groot Brittannië en Frankrijk aan de beurt, waarna de roadshow truck na een zomerstop in september zijn weg vervolgt.